• NL
  • EN

Populaire steden in de omgeving

Torre del MarMarbella haven

Torre del Mar ligt aan de kust, ongeveer 8 kilometer van Casa Andalucia, richting Nerja en heeft een heerlijke boulevard, die bijna 4 kilometer bestrijkt. Officieel maakt het deel uit van Velez-Malaga dat de hoofdstad is van La Axarquia (oostelijk deel van de provincie Malaga).
El Ingenio is een groot modern winkelcentrum, direct aan de snelweg bij de afrit Torre del Mar / Velez-Malaga. Deze bestaat uit een hypermarkt 'Eroski', een bioscoopcomplex (Spaanstalig) en zo'n 20 winkels met bekende merken als Dunnes Store, H&M, Casa, Zara en Mango. Boven zijn een aantal restaurants en fastfoodzaken.
Vlak bij El Ingenio bevinden zich een waterpark, de Baviera golfbaan en richting Malaga, aan de kustweg N340, is ook nog een kartbaan.
De markt van Torre del Mar is op donderdag (vlakbij Calle Infante) en op de 2e en 4e zaterdag van de maand is er een vlooienmarkt.

Rincon de la Victoria

Rincon de la Victoria, 8 kilometer van Benajarafe is een wat grotere badplaats richting Malaga met veel toerisme in jui en augustus. Het heeft een prachtig culturele erfenis: het kasteel van Bezmiliana, gebouwd in de 18de eeuw door koning Charles III. Een bezoek aan de grotten en muurschilderingen van Tesoro is de moeite waard. Rincon de la Victoria heeft een keur aan watersport, fietsen en wandelen en golfen.

Nerja

Nerja ligt 30 kilometer ten oosten van Benajarafe en heeft zo'n 16 kilometer aan stranden. Watersport en toerisme zijn dan ook belangrijke bronnen van inkomsten. Daarnaast is Nerja bekend vanwege het Balcón de Europa, een promenade in het centrum bovenop een klif die de zee in steekt. Even buiten Nerja liggen druipsteengrotten (Cueva de Nerja) waar vele archeologische vondsten zijn gedaan en waar muurschilderingen van zo'n 20.000 jaar oud zijn gevonden.
De charme van Nerja is de mooie ligging op een rotsplateau boven de zee. Er zijn veel pittoreske straatjes met allerhande winkeltjes. Vooral ’s avonds is het gezellig druk en er zijn het hele jaar door veel toeristen.
De markt van Nerja is op dinsdagochtend en op zondagochtend is er een rommelmarkt. Beide markten zijn van 10:00 tot 14:00 uur in Nerja 'Almijarra'.

FrigilianaFrigiliana

Typerend voor de gehele streek zijn de witte dorpjes in het achterland. Het dorpje Frigiliana, een klein dorpje dat ongeveer 6 kilometer achter Nerja ligt, is meerdere malen tot mooiste dorpje van Spanje uitgeroepen en is een grote toeristische trekpleister. Het is één van de mooiste Moorse plaatsjes van heel Andalucia en het stamt uit 1767. Frigiliana ligt op een heuvel en het oude centrum met z’n schilderachtige, beklinkerde straatjes is prachtig gerenoveerd. Het is mogelijk met een treintje een tocht door het dorp te maken waarbij de chauffeur van alles vertelt over de geschiedenis van het dorp en het naastgelegen natuurgebied 'Sierras de Tejeda. Almijara y Alhama'
Het dorp maakt dan ook deel uit van de 'Zon en Wijn route' (Ruta del Sol y Vino).
In Frigiliana worden ook jaarlijkse stierenrennen gehouden op de ochtend voorafgaand aan de feria.
De markt van Frigiliana is op donderdagochtend (tot 14:00 uur).

El Acebuchal
Zo’n 7 kilometer boven Frigiliana ligt het 17e eeuwse mini-dorpje El Acebuchal, dat in de afgelopen jaren compleet gerenoveerd is. Er zijn overblijfselen gevonden uit het Iberische tijdperk van 1000 jaar vChr. Veel artistiekelingen voelen zich aangetrokken tot dit mooie dorp.

MalagaMalaga

Málaga is de op één na grootste stad van Andalusië, en de op vijf na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de Costa del Sol en van de gelijknamige provincie. Het heeft zo’n 600.000 inwoners. Malaga wordt omgeven door bergen, de zogenaamde “Heuvels van Axarquía”. Malaga heeft een zomers mediterraan klimaat, maar heeft geen last van de extreme hitte zoals Sevilla en kent zeer milde winters met temperaturen rond de 20 graden.

Het is een levendige stad met veel winkels en restaurants. Met name in het oostelijke gedeelte van de stad zijn diverse prachtige gebouwen. U kunt bijvoorbeeld de beroemde kathedraal van Malaga bezoeken uit 1528.
Het carnaval en de stadsfeesten van Málaga zijn beroemd in heel Spanje.

Een aanrader is de tuin van de Alcazaba, de oude burcht aan de oostkant van het centrum. Het heeft een groene tuin en overal stroomt water. Bovenaan de berg ligt het Castillo de Gibralfaro, een ruine van een Moors kasteel. Vanaf de Alcazaba kunt u via een ommuurd pad de heuvel op lopen. Het uitzicht is prachtig. Je kijkt hier over de oude binnenstad, de rozentuin, het Romeinse theater, de stierenvechtarena en de nieuwe havenpromenade Muelle Uno.

Op de hoek van het Plaza de la Merced vindt u in het geboortehuis van Picasso met het Picasso museum. Málaga is in 2016 culturele hoofdstad van Europa en daarom is de binnenstad enorm opgeknapt en zijn er diverse musea bijgekomen, zoals het Thyssen Museum.

De stad heeft een belangrijke transporthaven maar ook een haven voor luxe cruiseschepen.
Malaga heeft een overdekte permanente markt van maandag t/m zaterdag en een vlooienmarkt op zondag.

GranadaGranada

Granada is de vierde stad van Andalusië, na Sevilla, Málaga en Córdoba, Granada ligt op 738 meter hoogte boven zeeniveau, aan de voet van de Sierra Nevada. Het heeft 250.000 inwoners. In de stad bevindt zich een van de beroemdste monumenten van Spanje, het Alhambra. Een gigantisch historisch paleis vol overblijfselen van zowel de Moorse als katholieke cultuur, genomineerd als één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Granada is een prachtige stad waar het goed winkelen is en je ogen uit de kijken in de wijk Albaicin. Albaicín bestaat uit een doolhof van vele typische smalle straatjes en pleintjes en witgekalkte huizen. In 1984 werd de wijk bijgeschreven op de lijst van het werelderfgoed.
In Granada wonen veel zigeuners, oftewel gitanos, die nog altijd hun eigen cultuur hooghouden. Aan flamencomuziek in deze stad, op straat en in flamencocafes is dus geen gebrek.
De markt van Granada is op donderdagochtend, zaterdagochtend (Plaza Larga) en zondagochtend.

Ronda

Samen met Granada en Malaga, Córdoba en Sevilla is Ronda toch wel één van de plaatsen in Andalusië die je absoluut gezien moet hebben. Het is een schitterende historische stad die heel bijzonder gelegen is op een steile rotspartij in een prachtig dal. De stad wordt in tweeën gesneden door een 150 meter diepe kloof: El Tajo. De rivier heet Gualdalevín en de stad heeft 3 bruggen: El Puente Viejo (uit 1616), El Puento Nuevo en el Puente Romano (ook wel Puente San Miguel genoemd). De ene kant van de stad met de oude Moorse medina heet simpelweg 'La Ciudad' en aan de andere kant ligt de wijk El Mercadillo. Ronda is de bakermat van het stierenvechten en in het centrum ligt een de grote arena met een museum.
Het natuurgebied rond Ronda is zeer gevarieerd en geliefd bij wandelaars, mountainbikers en kayakkers.
Tussen Antequera en Ronda ligt het schitterende 'El Chorro' gebergte met de beroemde El Chorro-kloof en de beruchte Camino del Rey (Het Koningspad). Dit wandelpad loopt van Alora naar Campillos door de kloof.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!