• NL
  • EN

Andalusië, locatie en omgeving

Casa Andalucia ligt in Benajarafe, 25 oostelijk van Malaga aan de Costa del Sol in de regio Andalusië. Bekende toeristische trekpleisters in de nabije omgeving zijn de diverse natuurgebieden en de steden Nerja, Frigiliana, Granada en natuurlijk Malaga zelf. In deze streek van Andalusië is alles te beleven wat u maar kunt bedenken. Van zonaanbidding, cultuur, sport, natuur, tot skiën in de Sierra Nevada.

BenajarafeBenajarafe aan de Costa del Sol

Benajarafe is van oudsher een traditioneel vissersdorp. De vis van vannacht ligt
vandaag op het bord bij een van de vele uitstekende restaurantjes. Het dorp heeft ongeveer 2000 inwoners. Er is in 2005 een mooie boulevard aangelegd met palmbomen en omringd door winkeltjes en strandtenten. Er is bijna geen hoogbouw en in de weekenden komen de stedelingen hier naar het brede zandstrand.

 

Axarquia

Axarquia is de streek ten oosten van Málaga. Het gebied is wat minder toeristisch dan ten zuiden van Malaga (Marbella, Fuengirola, Torremolinos), maar er is een duidelijke opbloei de laatste jaren in dit gedeelte van Andalusië. Er is weinig hoogbouw en er mag niet meer gebouwd worden. Met badplaatsen als Benajarafe, Torre del Mar, Torrox en Nerja, heeft het badgasten veel te bieden.
De Axarquía is een berggebied met een veelheid aan wijngaarden en olijf- en amandelboomgaarden, avocado- en mangobomen, en natuurlijk de sinasappel-en limoengaarden. De Axarquia biedt ruimte aan een keur van trekvogels. De hoogteverschillen in de Axarquía zijn groots, wat dan ook spectaculaire uitzichten oplevert. Door de steile ligging zijn muilezels nog steeds het meest voorkomende landbouwgereedschap. In de Axarquía zijn er schitterende wandel- en fietsroutes, is het een uniek paardrijgebied en is het de moeite waard om een ontdekkingstocht per auto te maken.

Sierra Nevada, skiën in Andalusië

 De Sierra Nevada (“besnSkiën in Andalusië, in de Sierra Nevadaeeuwde bergketen”) is met zestien bergtoppen boven de 3000     meter, na de Alpen, de hoogste bergketen van West-Europa.
 Door de klimaatschommelingen en hoogteverschillen vindt u hier een enorme diversiteit  aan  vegetatie. Van dichtbebost groen in de dalen tot kleine alpenflora en lage struiken op  de  toppen. In de Sierra Nevada bevindt zich ook een groot skigebied: Solynieve (zon en  sneeuw). Er is 105 km aan pistes en er kan van november tot maart geskied worden tot  3400m hoogte. Een skivakantie kan gecombineerd worden met een zonvakantie.
 ‘s-Morgens skiën, ’s-middags naar het strand, ’s-avonds de stad in! Andalusië, de Costa del  Sol heeft alles voor een perfecte vakantie voor senioren.

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!