• NL
  • EN

Het team

Casa Andalucia is eigendom van Jet Scholts en Roland Verhagen. Zij zijn op de locatie aanwezig en zullen er alles aan te doen om het u en uw reisgenoten naar de zin te maken

Jet Scholts
Jet ScholtsJet is gediplomeerd en geregistreerd (BIG) verpleegkundige en heeft meer dan 30 jaar ervaring in de intensieve wijkverpleging en in ziekenhuis UMC Radboud te Nijmegen. Jet heeft het zorgen voor mensen als passie.

Ik heb jaren in de wijkverpleging gewerkt, waar ik in veel verschillende thuissituaties kwam. Leuke, gezellige, ontroerende maar ook schrijnende situaties heb ik meegemaakt. Veel eenzame mensen en overbelaste mantelzorgers. Velen van hen zijn vroeger vaak op vakantie geweest en zouden er nu ook nog eens graag op uit willen. Het weerhoudt hen vaak omdat ze geen begeleiding, verzorging of een gevoel van veiligheid hebben op vakantie. Dit bleef mezelf altijd bezig houden en ik heb er vaak over nagedacht hoe ik hier iets mee kon doen. Hoe kan ik mensen met een lichte zorgvraag, mantelzorgers en hun zorgvrager, zelfredzame senioren een onbezorgde vakantie bieden waar eventueel een beroep gedaan kan worden op begeleiding, verzorging. Geen (zorg)hotel of ziekenhuis maar wel een fijne, zelfstandige vakantie op een mooie locatie met ondersteuning als daar behoefte aan is.” 

Roland Verhagen
Roland VerhagenRoland is management & organisatiespecialist en heeft meer dan 25 jaar ervaring bij  Nederlandse, Duitse, Franse, Engelse en Amerikaanse organisaties met zeer eigen culturen. Roland heeft organiseren en klantgericht werken als passie

“Een poos geleden begon ik na te denken over de vraag “wat als ik ouder word”; wat wil ik, wat vind ik leuk, waar krijg ik energie van. Jet en ik hebben veel gefilosofeerd waar ons gemeenschappelijke belang en interesse zou kunnen liggen om samen nog eens een “boest” aan ons leven geven. Zo is het idee ontstaan van Casa Andalucia, een locatie in Spanje bedoeld voor mensen die graag nog zelfstandig op vakantie willen maar die het een veilig gevoel vinden dat er een Nederlandse verpleegkundige aanwezig is om te ondersteunen als het nodig is. Ik zal de organisatorische aspecten voor mijn rekening nemen. Jet kan haar hart volgen door aandacht te geven aan de mensen die een beetje ondersteuning en aandacht kunnen gebruiken en ik zal op alle mogelijke manieren ondersteunen om het de gasten naar de zin te maken”

Samenwerking
Er is een samenwerking met een Nederlands Medisch Centrum, Centro Mar y Salud, onder leiding van de Nederlandse arts Bernadette Veeger. Het medisch centrum biedt huisartsenzorg en andere diensten als bijvoorbeeld fysiotherapie. Het centrum is gevestigd in El Morche/Torrox Costa. Het is rolstoelvriendelijk en met voldoende parkeerruimte voor de deur. De medewerkers zijn meertalig en spreken Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en/of een van de scandinavische talen.  

Dr Bernadette Veeger
Bernadette VeegerBernadette Veeger is een Nederlandse arts, afgestudeerd in geneeskunde aan de staatsuniversiteit in Leiden en specialiseerde zich als huisarts aan de Katholieke Universiteit van Leuven in België. Ze slaagde voor haar examen acupunctuur bij de Nederlandse arts Acupunctuur Verenigingen volgde een opleiding in Master of Arts in de Psychologie aan de Benelux-universiteit in Antwerpen (België). Bernadette spreekt Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans

“In 2003 verhuisde ik naar het zuiden van Spanje en al snel begon ik met mijn eigen praktijk en werkte voor diverse medische centra, waaronder de Spaanse Nationale Gezondheidszorg (SAS, Servicio Andaluz de Salud).Ik heb veel ervaring in de Spaanse  gezondheidszorg, zowel de private als de publieke. Veel specialisten ken ik persoonlijk en overleg regelmatig met hen. Ik spreek vloeiend Spaans, zodat ik in staat ben om elk medisch probleem met Spaanse collega's te bespreken.Het  gloednieuwe Mar y Salud centrum, waar veel disciplines bij elkaar komen, is als een droom die uitkomt. Ik wil het centrum runnen op een holistische manier. Het gaat niet alleen over het beter worden, maar ook over het beter blijven en het goed voelen. Mens sana in corpere sano, een gezonde geest in een gezond lichaam.”

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!