• NL
  • EN

Pretparken en attracties

Almeria
Mini-Holywood / Texas Hollywood (Fort Bravo) Almeria
De enige officiele woestijn van Europa, 'Tabernas', ligt in de provincie Almeria. Door het droge klimaat ontwikkelde zich een unieke flora en fauna in dit natuurgebied. In dit gebied zijn meer dan 100 klassieke cowboy-films opgenomen. De oude filmsets heeft men omgebouwd tot decor voor 2 wild-west entertainment parken: Mini-Holywood (Oasys Theme Park) en Fort Bravo (Texas Hollywood). U vindt hier ook een zwembad, een kleine dierentuin en er worden wild-west shows gehouden.

AquaparkenAqua Tropic
In de zomermaanden kunt u een aquapark bezoeken. De meeste aquapretparken hebben een apart deel voor de allerkleinsten.
- Aqua Tropic, Almuñecar (zout water)
- Aqua Velis, Torre del Mar

Wildpark La Peña Escrita Almuñecar
Peña Escrita is een kleinschalig en bijzonder wildpark met beren, nijlpaarden, zebra's, apen, wolven, een witte tijger etc. Het ligt hoog in de bergen achter Almuñecar (+/- 11 km zigzaggen).

Aquario de Almuñecar (aquarium)
In het Aquarium van Almuñecar vindt u meer dan 200 vissoorten.

Vogelpark Loro Sexi / botanische tuin El Majuelo Almuñecar
iLoro Sexi ligt in het centrum van Almuñecar bij het oude fort aan de kust en vlak bij de botanische tuin Parque El Majuelo. Loro Sexi heeft zo'n 200 vogelsoorten en er zijn diverse shows. Bovenaan het park bevindt zich ook een cactustuin. Dit vogelpark is niet geschikt voor kinderwagens en mensen die slecht ter been zijn.

Krokodillenpark Torremolinos
Crocodile Park (of Cocodrillos Parque) biedt gepassioneerde en zeer informatieve rondleidingen van de verzorgers. Het herbergt 300 krokodillen.

BenalmadenaSelwo Marina Arroyo de la Miel (Benalmadena)
In dit Spaanse dolfinarium 'Selwo Marina' kunt u allerlei zeedieren zien, van dolfijnen, zeeleeuwen en walrussen tot flamingo's en pinguins. Er zijn diverse entertainmentshows waaronder van dolfijnen, (exotische) vogels en een leuke 3d-show die kinderen leert om beter voor onze oceanen te zorgen. Het gratis aangrenzende stadspark Parque de la Paloma is ook zeer de moeite waard en heeft een leuke speeltuin.

Mariposario (vlindertuin) Benalmadena
In deze vlindertuin vindt u 1.500 vlinders (150 soorten) en vele exotische planten. Met 2000 m2 is het de grootste vlindertuin van Europa. Binnen ligt de temperatuur tussen de 24 en 29 graden met een luchtvochtigheid van 80%.

Sealife Benalmadena (aquarium)
Sealife in Benalmadena biedt onder andere een scala aan vissen, zeeroggen, schildpadden, zeepaardjes, zeesterren, haaien, kwallen en een reuze octopus. Voor kinderen is er een avontuurlijke piraten mini-golfbaan.

Garden of Eagels (Jardin de las Aguilas) Benalmadena
Vlak bij Benalmadena Pueblo ligt het kleinschalige wildvogelpark 'Garden of Eagels' (Jardin de las Aguilas). In de zomer (meestal tussen april en oktober) zijn hier dagelijks tussen 13:00 en 17:00 demonstraties bij te wonen van adelaars, arenden, gieren en valken. U kunt hier ook het middeleeuwse kasteeltje 'Castillo de Colomares' bezoeken en een reptielenverblijf onder de naam 'Snake City'.

Kabelbaan Benalmadena
De vierpersoons kabelgondels van de Teleferico brengen bezoekers in een rit van 15 minuten, over een afstand van 3 km naar de 800 meter hoge top van de berg Calamorro. Hier heeft men een spectaculair uitzicht over de Costa del Sol, de Sierra Nevada en met helder weer reikt het zicht zelfs tot aan Afrika.

Selwo Aventura Estepona
Achter Estepona ligt wildpark Selwo Aventura. De dieren hebben hier de ruimte en bezoekers worden in open safari trucks naar de verschillende drop-off punten gereden, zodat ze vanaf daar verder kunnen lopen. Er leven leeuwen, tijgers, olifanten, giraffen, neushoorns, apen, etc..

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!