• NL
  • EN

Bezienswaardigheden

Nerja

Balcon van Europa
In het oude centrum van Nerja ligt ‘Balcon de Europa’, een uitzichtpunt op een uitstekende rots, meer dan 20 meter boven zeeniveau. Het biedt u een schitterend uitzicht over de kust en de bergen.

Grotten van NerjaGrotten van Nerja
Las Cuevas (grotten) de Nerja
Een bezoek aan de beroemde prehistorische grotten van Nerja is een aanrader tijdens uw verblijf in Andalusië. U kunt deze trip combineren met de bezoek aan het pittoreske centrum van Nerja en het 'Balcon de Europa'.
Let op: een bezoek aan de grotten is alleen te doen als u makkelijk (steile) trappen kunt lopen!

Natuur, wandelingen & Nationaal Park Los Acantilados
U kunt fantastisch wandelen in het officiële natuurgebied Parque Natural Los Acantilados bij de grotten van Nerja.

Rio Chillar wandeling & waterval
U via de bedding van de Rio Chillar omhoog wandelen richting Frigiliana. Aan het begin van de wandeling door deze rivier is een waterval en een natuurlijk waterbassin 'Vado de los Patos' genaamd.

Parque Verano Azul
Onder Spanjaarden is deze badplaats ook vooral bekend vanwege de populaire televisieserie 'El Verano Azul' (de blauwe zomer) uit de jaren 80. In het westen van Nerja ligt een gelijknamig park met speeltuin om de serie te herdenken met het originele bootje 'La Dorada'. Via de nieuwe wandelpromenade loop je vanaf Verano Azul helemaal via de rivierbedding naar het strand en via de oude wachttoren over Playa Torrecilla naar Plaza de los Cangrejos in het centrum van Nerja.

FriglianaNerja historisch museum
Achter het Balcon de Europa, op de Plaza de España, is een historisch museum. In dit museum ziet u prehistorische vondsten uit de kalksteengrotten.Meer informatie over bezienswaardigheden en activiteiten in Nerja en omgeving vindt u bij het Officina de Tourismo op het Balcon de Europa.

 

Frigiliana
Frigiliana is een van de bekendste witte dorpjes en vaak uitgeroepen tot mooiste dorp van Spanje. Een bezoekje waard.

Granada

Paleizencomplex Alhambra, Granada
Het paleizencomplex Alhambra is de nummer 1 toeristische attractie van Andalusië. Schitterend gelegen en uitkijkend over de historische binnenstad en de oude Joodse wijk van Granada. Hier leefden tot 1492 de Moorse sultans met hun harems. Ook de tuinen (Generalife) zijn prachtig. Granada zelf is een sfeervolle stad met volop leuke pleintjes, horeca en winkelgelegenheid.
U kunt het beste vooraf een kaart kopen via internet want vanwege de enorme aantallen bezoekers krijgt u een tijd toegewezen wanneer u naar binnen kunt. Bent u te laat dan kunt u niet meer naar binnen! www.alhambradegranada.org/en/info/ticketsale

Sierra NevadaGranada
Het skigebied Sol y Nieve in de Sierra Nevada bereikt u via een bochtige slingerweg van 12 kilometer vanuit Granada. In slechts 40 minuten van +20 graden naar de sneeuw (van november tot maart).

Kathedraal van Granada
De kathedraal is een van de grootste renaissancistische bouwwerken van Spanje en is adembenemend.

Ronda

Historisch centrum en Tajo kloof, Ronda
De oude stad Ronda is gelegen op een rotsformatie in een groen dal. De berg is doorkliefd waardoor de inwoners van Ronda direct naast de steile afgrond wonen. In Ronda zijn er volop horecagelegenheden, winkels en er is een stierenvechtmuseum. Een combinatie bezoek aan de Tajo kloof is een aanrader voor sportieve wandelaars. Rond Ronda zijn verschillende soorten adembenemende natuurgebieden.

Malaga

Tip: ga eerst naar de VVV in het Centrum en neem het foldertje mee met de diverse stadswandelingen of informeer naar alle bezienswaardigheden.
Men spreekt Engels

OFICINA MUNICIPAL DE TURISMO DE MÁLAGA
Plaza de la Marina 11 (aan de overkant van winkelstraat Calle Larios)
29001 Málaga, Malaga (Andalusia)
info@malagaturismo.com
www.malagaturismo.com

Malaga terrasHistorische binnenstad van Malaga
Het oostelijk deel van Malaga centrum is echt oud en gezellig met o.a. een oud Romeins theater, Plaza de la Merced (met het Picasso museum) en de winkelstraat Calle Larios. Vanaf het centrum kunt u omhooglopen via het historische Alcazaba fort naar de ruïneburcht Castillo de Gibralfaro. Hier heeft u een spectaculair uitzicht. Beneden is onder andere de rozentuin en het (cruise)havengebied met de nieuwe Muelle Uno winkel- en horecapromenade.

Botanische tuin malaga
Op 7 kilometer afstand van de stad ligt een botanische tuin, de 'Finca de la Concepción'. Sinds 1850 zijn hier allerlei exotische planten en palmen geplant die goed overleven in het warme klimaat van Andalusië.

RozentuinMalaga park
Naast het gemeentehuis van Malaga ligt een rozentuin met maar liefst 70 verschillende soorten (meer dan 10.000 exemplaren, gesorteerd op kleur en soort). Deze Pedro Luis Alonso tuinen zijn aangelegd in 1948 en vormen de grootste collectie rozen van zuid Europa. U vindt de tuinen in de buurt van het Alcazaba aan de Alameda.

Dressuurshow 'Ritmo a Caballo' op El Ranchito Torremolinos
Paardencentrum El Ranchito in Torremolinos organiseert prachtige muzikale dressuurshows in Andalusische stijl onder de naam 'Ritmo a Caballo'.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!