• NL
  • EN

NatuurgebiedenWaterval in Andalusië

Andalusië kent ontzettend veel soorten natuurgebieden voor allerlei soorten sport en recreatie. In het oosten in Almeria heb je de woestijn, naar het westen bij Granada vind je de immense Sierra Nevada (skigebied) met de uitlopers La Alpujarra waar veel alternatief en sportief toerisme is. De bizarre rotsformaties bij El Torcal bij Antequera zijn wereldberoemd en nog verder naar het westen bij Ronda liggen diverse natuurgebieden, waaronder de avontuurlijke Tajokloof. Benajarafe ligt ten zuidwesten van de Sierra Tejada.

Wandelen

Andalusië heeft vele mooie wandelgebieden. De echte wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Andalusië. De zon, natuur, de frisse zeelucht en de zuivere berglucht maken Andalusië tot een waar wandelparadijs.
In de zomer heb je als wandelaar de mogelijkheid van lange en/of meerdaagse wandelingen in de bergen van Andalusië. Als het minder warm is zijn de steden, dorpen, heuvels en de prachtige stranden langs het blauwe water van de Middellandse Zee uitstekende wandelplekken. Kijkt u ook eens op www.de5van.nl/Andalusië/wandelroutes

In de Sierra Tejada vanuit het dorpje Competa

De omgeving van Cómpeta is een geliefd wandelgebied. Cómpeta ligt op de GR424 route naar Frigiliana. Voor ieder type wandelaar is een geschikte route verkrijgbaar bij de VVV. diverse winkels in het dorp verkopen ook wandelgidsen.
De VVV organiseert regelmatig excursies naar het Parque Natural de la Sierra Tejeda y Almijara onder begeleiding van een deskundige gids. Bovendien heeft u de mogelijkheid om via hen een begeleider in te huren voor uw groepswandeling.
www.turismocompeta.es/index.php/nl
Op de site www.compiteando.es staat een groot aantal wandelingen. De beschrijving is in het Spaans, maar de routes zijn wel voorzien van GPS-codes.

Het dagelijkse leven proeven

Het dagelijkse leven proeven in Andalusië Een ochtendje tussen de plaatselijke bevolking kunt u het best beleven op de vele markten in Andalusië. Daarnaast kunt u in iedere plaats genieten van lokale feesten zoals de jaarlijkse feria of de Semana Santa (Pasen) viering. Hou eens een tapastour, bezoek een Spaans restaurant of een flamenco-avond om u tijdens uw vakantie onder te dompelen in Andalusische sferen. Spontane muziek, tapas, vriendelijke mensen.

Markten

Torre del Mar: donderdag (vlakbij Calle Infante) en op de 2e en 4e zaterdag van de maand is er een vlooienmarkt.
Nerja: dinsdagochtend en op zondagochtend is er een rommelmarkt. Beide markten zijn van 10:00 tot 14:00 uur in Nerja 'Almijarra'
Frigiliana: donderdagochtend tot 14:00 uur
Malaga: maandag t/m zaterdag overdekte permanente markt en een vlooienmarkt op zondag.
Granada: donderdagochtend, zaterdagochtend (Plaza Larga) en zondagochtend.
Benajarafe: zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!